Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Cristinel Vasile Pojar

Cristinel Vasile Pojar (n. 19 august 1967) este un fost fotbalist român care și-a petrecut întreaga carieră la Universitatea Cluj . După ce și-a încheiat cariera de jucător, a lucrat ca antrenor asistent.

Cariera de joc
„Pojar nu a dat niciodată înapoi, a luptat mereu pe teren, cu toată puterea lui. A fost și rămâne un om dur”

S-a născut pe 19 august 1967 la Jucu , județul Cluj , și a început să joace fotbal la juniori la Universitatea Cluj , echipă în care și-a petrecut toată cariera de seniori care a început în sezonul 1984–85 în Divizia B, pe măsură ce echipa a terminat-o. pe prima poziție, câștigând astfel promovarea în Divizia A unde a debutat sub antrenorul Remus Vlad pe 14 septembrie 1985 într-o înfrângere cu 1-0 în deplasare în fața Universității Craiova . La ​​sfârșitul sezonului 1990–91 , echipa a retrogradat înapoi în Divizia B , dar Pojar a rămas cu clubul, ajutându-l să obțină promovarea înapoi în prima ligă după doar un an. La vârsta de 27 de ani a suferit o accidentare care l-a ținut în afara terenului timp de doi ani și după ce a început să joace din nou a suferit o accidentare de ligament încrucișat, având în total 7 operații la genunchi, retrăgându-se în cele din urmă din cauza acestor probleme de către finalul sezonului 1997–98 , având un total de 174 de meciuri în Divizia A cu patru goluri marcate și 20 de apariții cu patru goluri în Divizia B , primind un singur cartonaș roșu în toată cariera sa. Pojar a mai jucat un meci pentru echipa de fotbal sub 21 de ani a României când a fost trimis la pauză de antrenorul Mircea Rădulescu pentru a-l înlocui pe Marcel Sabou într-o înfrângere cu 3-0 în fața Norvegiei. În octombrie 2011 pentru inaugurarea noului stadion Cluj Arena , „U” Cluj a organizat un meci amical cu echipa la care Pojar lucra ca asistent, Kuban Krasnodar și cu această ocazie meciul a fost folosit și ca meci de retragere pentru Pojar, care a jucat din nou câteva minute pentru „U” Cluj, jocul s-a încheiat cu o înfrângere cu 4-0 în fața rușilor.

A început să lucreze ca antrenor asistent pentru Tiberiu Poraczky la Universitatea Cluj în sezonul 1998–99 în Divizia A , după care a lucrat din nou pentru aceeași echipă, de data aceasta cu Ioan Sabău în sezonul 2000–01, în Divizia C , ajutând echipa să câștige promovarea. la Divizia B . În 2004 a început să lucreze ca asistent al lui Dan Petrescu la Sportul Studențes , urmându-l în Polonia la Wisła Kraków , revenit înapoi în România la Unirea Urziceni unde a câștigat titlul de Liga I 2008–09. , după care a lucrat în Rusia la Kuban Krasnodar și Dynamo Moscova .

Ultima actualizare: 03:08 | 13.06.2024

Sari la conținut